sreda, 31. avgust 2011

bela zima, rdeča nit in zlata začimba

Že dolgo nazaj sem kupila eno veliko polo zlatega papirja. Saj je ne bi, ker je resnično draga (skoraj 6€ za polo 70x100 cm), ampak me je premamilo 50% znižanje in tako je šla skupaj z drugimi papirji z menoj. Takšne „drage“ stvari potem pri meni obležijo. In tako se je dogodilo tudi tej zlati poli. Do sedaj......Danes mi je žal, da sem kupila eno samo, saj jih je bilo še kar nekaj tam na polici med znižanimi izdelki.
trim a tree pa so želeli na Winter wonderland
na stampavie and more pa je tokratni izziv christmas in summer
in kot lahko vidite po zadnjih dodanih izdelkih, bodo moji letošnji prazniki sila preprosti in brez vseh kompliciranj. tematsko nekako razdeljeni na 5-6 različnih sklopov. toliko zaenkrat divja idej po moji glavi.
Ko sem jo enkrat pri prekladanju velikih pol postavila na mizo, me je povsem premamila. Potem se dogodilo tisto v stilu: Za trenutek naj odloži svoje delo in ….. Vse sem postavila na „rob mize“ in začela rezati. Zlato polo. Na začetku sem kar malo negotovo postavljala ravnilo na polo in z olfa nožem zastajala, saj sem želela čim boljši izkoristek in čim manj odpadkov.
Pri prvih rezih je padla odločitev, da bo začela nastajati zlata linija. Še brskanje za ostalimi trenutno razpoložljivimi papirji za kombinacije in (bela, embosirana bela, bela in rdeča z zlatimi vijugicami, rdeča ….)…. tako se je rodila besedna povezava BELA ZIMA, RDEČA NIT IN ZLATA ZAČIMBA. In kam neki se zlata bolj poda kot v božični čas, čarobni december? Poleg rdeče in zelene je nekako najbolj tradicionalna barva.
Zlata pola je na eni strani zlata, na drugi strani pa nekako kožnate barve. Ampak to drugo stran ne bom uporabljala. Bo pa dobro služila pri nekaj zlatih osnovah, ki bodo tako zunaj zlate in znotraj drugačne. Tudi samo lice ne spominja na tisto klasično zlato -kot ogledalo svetlečo. Pač pa ima rahlo teksturni videz nekakšnega drobnega, finega platna. Pravzaprav me najbolj spominja na nekaj zlatih folij, ki jih srečujemo v kakšnih cigaretnih škatlicah ali pri določenih sladkarijah.
BELA ZIMA, RDEČA NIT IN ZLATA ZAČIMBA bo tako niz voščilnic, ki jim bo skupno to, da bo na vsaki od njih vsaj košček te prečudovite (za mene seveda) zlate pole papirja. Začela bom z za mene značilnimi serijami po tri, potem pa bom videla ….. Kamor me bo vodilo, tako se bo zgodilo.
Preprosta receptura:
  • bela osnova z zlatimi vijugami v velikosti 27x13,5cm, končna velikost 13,5x13,5cm;
  • reliefna srajčka za obrobo iz smrečic;
  • bel ozek trak kartona za podlago smrečicam v borduri;
  • beli in zlati kosi za razrez smrečic
  • gel pisalo zlate barve
  • zlata blazinica za senčenje po ene smrečice

In - BELA ZIMA, RDEČA NIT IN ZLATA ZAČIMBA – je poleg zlate pole tudi kombiniranje ostalih odtenkov zlate, bele in seveda rdeče (bela in rdeča se pojavljata tudi kot že izdelan papir z zlatimi vijugicami). To je osnova. Sproti pa bom iskala druge materiale, ki bi jih lahko uporabila (prahove, bleščice, pisala . . . .).

Komplet narejenih iz te linije ste že lahko videli v tej objavi.

2 komentarja:

downrightcrafty pravi ...

hiya, gorgeous creation, thank you so much for sharing with us at the Winter Wonderland this week
Hugs Kate xx
PS I have candy if you are interested :)

The Crafty Den pravi ...

What a gorgeous card. I love the embossed border and the colour scheme is perfect. Thanks for joining us at winter wonderland. Hugs, Denise x