torek, 15. november 2011

Pripravljam darilca -tokrat v naravnem videzu(2)

Pa poglejmo kaj bi se še našlo v delavnici na to temo. Prvi del najdete v tej objavi.
Npr. takole "zavita" ena izmed škatel. Saj veste tista, ki jih vedno spravljamo, da jih potem tako ali drugače uporabimo. Ker ima moja preprosto lep zunanji videz, ni potrebovala nikakršne posebne predelave.Samo preprosto jo je bilo potrebno povezat skupaj in malo okrasit.


In potem je tu klasična škatlica v velikosti 10x10x10cm.

Tu moram dodati eno opombo:
Če bi podrobno pogledali fotografijo, bi videli, da te predstavljene škatlice niso lepljene, pač pa se zapirajo na preprosto sklapljanje v notranjosti.  Razlog je povsem preprost: narejene so za točno določeno osebo, ki ji ta način ustreza za tisto, kar potem vloži v škatlico.
Drugače pa povsem običajne škatlice, ki jih seveda lahko tudi zalepimo, še pred tem pa tako ali drugače obdelamo stranice. Na fotografiji so npr. 2x poštempljane, 2x pa imajo nek drug del nalepljen preko. Vsem je skupna rjava rafija zavezana okoli pokrova. Seveda pa je lahko tudi pokrov potiskan. Kot npr. pri tejle.

Pa pojdimo naprej. Z liziko... Ja, prav ste prebrali. Tole je "preoblečena" lizika. Seveda po zadnji modi in v eko videzu. Čisto preprosto in po mnenju moje najmlajše povsem nepotrebno, ker imaš samo več dela z odpiranjem lizike. Ampak je pa simpatična, priznajte.
Ko nekaj vzamemo kot celoto, ne smemo pozabiti na zaznamke za darila.Čisto preprosti, pa vendar velikokrat dajo tisto piko na "I". Enega sem npr. uporabila pri čisto prvem darilu današnje objave.

Pa nazaj k škatlicam.
Malce drugačne in z embosirano snežinko kot motivom. Napis sem računalniško oblikovala, ga natisnila in potem izdelala snežinke. Različne snežinke, različne barvne osnove.
Polškatlice... Še vedno jih vsako leto naredim nekaj.Tele današanje tri pač v pripadajočih barvah, vsaka malo drugače narejena kar se tiče dekoracije na prvi strani.
Košarica....Malo drugačen domek za dve pralini. Praline in njim podobni bomboni se pač pogosto poklanjajo, saj so večje in tudi lepo zavite.
Ostajam pri sladkem. Preprosto, majhno, sladko, čokoladno.
Ali pa takole ....
Upam, da vam katera od idej pride prav. Nekaj novih darilc je na moji polički. V kakšni od naslednjih objav pa ...... mogoče ne toliko o samem pakiranju, zavijanju, dekoriranju ....mogoče o .....izdelkih, ki jih lahko poklonimo kar tako. Seveda iz ta iste linije.

5 komentarjev:

Vladuška pravi ...

Vau, koliko idej na kupu in tele škatlico so čudovite od prve do zadnje. Tole je prava bomba idej Marika, super.

Alenka pravi ...

Super! Kako si pa ti pridna!!! A ti sploh kaj spiš?:):):) Košarice so mi zelo všeč!!!

Simona pravi ...

Lušne, lepe. Ko prebereš tvoj zapis vse izgleda lahko, pa sem prepričana, da ni.

Hali pravi ...

Same sladke, sladke, čokoladne ideje.Super, tiste polškatlice so mi padle v očke :-)

Kate pravi ...

Zelo lepo! Tudi meni so všeč polškatlice :)