nedelja, 18. december 2011

Amerikanke

Kot vsako leto v tem času, se tudi letos dogaja, da gre veliko stvari mimo mene, kot bi jih sploh ne bilo. Je pa tudi kar nekaj takšnih, ki povsem neplanirano vstopijo v moje življenje. Tako so se tudi voščilnice amerikanke dogajale povsem spontano.
Čeprav je bilo naročilo veliko, ni bilo tako težko, saj sem bila prepuščena svoji lastni iznajdljivosti in idejam, brez navodil o barvah, motivih, oblikah ....In tako je veliko lažje delati.
Ker je tokrat na Craftyhazelnut christmas challenge navodilo  'anything goes', to give you the opportunity to show any of those last-minute cards that you are still making, jih prijavljam tjakaj. 

Ko sedaj takole gledam nekaj teh zbranih fotografij (voščilnic namreč ni več v delavnici, niti ene same), mi nikakor ni jasno, zakaj se tako malokrat poslužujem te velikosti. Res se porabi več materiala, postavitve so nemalokrat povsem drugačne, saj gre za ozko in podolgovato obliko, ampak .... jih je prav prijetno delat. Nekako so tudi izziv.
Za osnovo sem si izbrala kar eko karton in moram priznati, da sem neki dan prvič kupila 10 že narezanih osnov za voščilnice, saj sem pri časovnem preračunu izračunala, da mi bo le tako nekako mogoče zneslo do roka.
Tudi oblika amerikanke dopušča meni ljubo igranje z enakimi elementi. Kot so različne postavitve, drobni detajli v imitaciji šivanja in podobno.
Malo bolj živahno.Z dodajanjem različnih trakov. Ne vem zakaj, a veliko lažje mi je , če jih delam več hkrati. Tako pripravljene materiale lahko sočasno prestavljam in kombiniram.
Tukaj sem uporabila izrezke, ki sem jih rezala iz pole papirja. Pobleščičeni in lepljeni s penastim trakom so prav prijetni na otip. Za podlago razrezani večji 30x30 papirji. Le prav jih je treba odrezat. Tako kot pač želiš. Pri zadnjih treh sem napise napisala kar "peš".
Še zadnji dve v tem sklopu. Ampak ti dve imata spet čisto svojo, drugačno zgodbo.

4 komentarji:

Hazel pravi ...

Wow! You have been so busy, with super results - love them all - thanks for joining in my CHNC challenge 51 - hope to see you again soon. x

Simona pravi ...

Res so lepe tudi amerikanke. Sicer sama menim, da tebi sama oblika in velikost ne pomeni nikakršne ovire, kvečjemu izziv. Rezultati pa so vedno krasni.

Alenka pravi ...

Čudovite!!! Pa kako ti vse to uspeva? Pa ,... a ti res ne rabiš spanja??? Pri meni se je pa vse ustavilo, zarotilo proti meni,.... bi rekla, da mi je vse dol padlo:):):) Pa toliko je še za narediti!!!

Vladuška pravi ...

Sama mislim da še sploh nisem delala te velikosti čestitk in verjamem, da predstvaljao poseben izziv. Sploh ni slabo ta dolga oblika, na kateri lahko krasno uprizoriš zimsko pokrajino. Tvoje raznolike so mi zelo všeč in odlično si uporabila dolžino.