četrtek, 22. september 2011

Zavijmo darilo (1)

Zavijmo darilo je nekakšen bolj splošen izraz, saj še vedno največkrat darilo zavijemo.
vendar pa ne gre zgolj samo za zavijanje. Lahko tako ali drugače okrasimo(tako na hitro, da je malček bolj podobna darilu) kakšno škatlico ali več njih, okrasimo vrečko,uporabimo najrazličnejše materiale, ki so nam v pomoč pri tem. Moje zavijanje daril pač ne sodi v tisto rubriko, ki ima zaznamek "komplet". Kompleti so darila, ki jih v celoti naredim sama. Pri zavijanju daril pa gre za "pakiranje" izdelkov, ki so kupljeni. In to lahko prav vsakdo naredi sam doma.
Takole sem se zgolj "navidezno" poigrala s tremi rjavimi škatlicami, ki jih pač potrebujem za nekaj drugega. Pa sem prej še naredila nekaj poizkusov. Da vem jaz in še kdo drug, kje je "moj prostor" pri letošnjih darilih.
Takšna darilca morajo biti predvsem ne samo drugačna in samosvoja, pač pa predvsem cenovno ugodna. Tako je vrednost večina teh darilc nekje med 1-3€. Tudi manj. Če seveda odštejemo material, ki smo ga pri tem uporabili in pa lastno delo.
In kaj sem skrila v moje današnje škatlice?

Sladkarije seveda!!!
V dveh škatlicah sem v ta namen naredila notranje pregrade.
Tule pa sem skupaj povezala vse tri škatlice.Izrezala sem zlato zvezdo in jo zložila v 3d obliko ter na vrhu dodala preko širokega darilnega traku. Prečno in vzdolžno zavezovanje. Kadar uporabljamo ta dva načina (in ne križnega) mora biti zavezovanje resnično trdno, da se škatlice ne premikajo. Ali pa jih mogoče med seboj zlepimo z odstranljivim lepilom.

5 komentarjev:

Vladuška pravi ...

Prav imaš, zavije res lahko vsak in tako da darilu še svoj lastni pečat. Zanimivo, da pa se jaz k temu delu spravim vedno tik pred zdajci in na koncu nekaj s čaram. Ne vem zakaj, ampak ni eno mojih najljubših opravil kljub temu, da drugače tako rada ustvarjam. Zavijanje je lahko zelo kreativno in to si dokazala tudi ti s svojimi variacijami, ki so mi zelo všeč.

Nena pravi ...

enostavno in elegantno, čeprav jaz zadnje čase za darila kar veliko uporabljam kar vrečke

Hali pravi ...

No zavijanje daril je nekaj kar tudi jaz nerada počnem. Raje naredim kakšno škatlo, ali še raje , recimo za nakit - platnice v katerih se skirva pizza škatlica. V oko mi je padel tale tvoj zadnji komplet...rjava in zlata pa zvezdica - prekrasna je, nam zaupaš, kako si jo izdelala?

Karmen pravi ...

Rada sama zavijam darila in vedno mi pride prav kakšna nova ideja. Zelo lepo si uredila škatlice.

MarikaGabez pravi ...

Hali tukaj je na starem božičnem blogu povezava, kjer sem predstavila izdelavo 3d zvezde tukaj